Saturday, July 17, 2010

finding a way..

macam mana nak create satu orgnizer yag boleh organize kita?
dan kita merasa kan kita sgt organize..
dan tidak terlepas dari menghabiskan satu-satu tugas yang diberikan...


Wednesday, July 14, 2010

seriously

seriously I don't know what is going on now.
seriously I cannot focus right now.
seriously I feel so mess up.
seriously ..
seriously.....
seriously...............................
seriously I need to be organized...
seriously I need to straight up my head and said.." tanak blajaq ka oi????"

p/s: ada hasrat untuk quit suma non academic activites-Youth Challenge, LASTECX'10 n PESTA KONVO 45. Tapi suma tu best!!! macam mana?????
kalau lah boleh buat kage bunshin no jutsu~!!!
proton, tolong la kasi masuk duit awal~!!!

p/s/s: jumpa mama Razi aritu, bincang result yang semakin berkecerunan negetif..
mama cakap.." sayang nya ainun, jaga lah pointer baik2..sikit ja lagi ni nak keluar range.."
seraya bertanya.." aktif kolej lagi ke?"
hurm..bukan salah kolej..bukan..bukan..~
[jgn salahkan sesiapa selain diri sendiri..]
hurm. ntah. sem lepas................................................
-pengurus petanque.
-player hoki.
-protokol jamuan raya.
-pesta konvo 45.
-ntah..tak ingat dah.
-seminar keusahawanan.
-pasar malam.
ye ke? serius tak ingat dah join apa.
tapi..hurm. ntah la.bukan salah kolej ar yg pastinya.
sem nh lagi sikit kot.huhu









Saturday, July 3, 2010

What meant to be remembered................................

looking back..
there a hell of awesome experience has happened.
New sem is just around the corner. 12 July 2010.

But few worth mentioning as they gave great impact on me.
Leaving a print that can never be erased.

Pesta Konvo 44.
23-29 Mac 2010.
Malam Puncak Perdana VIII
Ladies Day '10
PERSACS'10
EMT at PANGKOR
One more nerd hacker's tshirt..
ERIYKA!!!!

************************************
benda-benda yang jadi ini,
bawa seribu satu pengalaman dan kenalan yang sama-sama bersuka dan duka.
(sama-sama kena marah dengan pak Din, kena celup ngn air laut yang sejuk mengigil di pagi hari..hahaha ..NOMBOR!!!)


yang lain-lain pun cam tu gak.
pesta konvo yang hanya tidur beberapa jam..
bgn koi 8am tidur koi 5 pagi...

**************************************

banyak pengalaman yang telah dapat yang telah mematangkan diri.
lagi buka mata terhadap dunia ini.
dan lebih mememahami kenapa dunia ini sementara sahaja.
there's a lot this world offers that didnt revealed yet.
waiting to be discovered.
The more you discovered, the more you learn.

**************************************
selepas melalui semua perkara-perkara ini,
lebih tahu cara -cara sebenar nak camping.
real survival technique.
how to organise a program..
how to deal with certain self emotions..
how to deal with ever changing variety of people..
how to make friends...
bagaimana hendak menjana kewangan , on da spot!
tahap stamina dan kekuatan fizikal...
kelemahan yang sering diulang...
kelemahan yang baru diketahui..
kelebihan diri yang lama tak digilap..
kelebihan diri yang baru dijumpai...
kepentingan sesuatu entiti terhadap diri sendiri...
pengurusan masa dan perbelanjaan...
kepentingan doa dan solat......
how to put your priority, which come first, which come next.


******************************************************
kita selalu sedar yang diri kita ini ada yang tidak sempurna,
namun bila kita nak baiki kelemahan itu?

******************************************************
Walau apa pun, saya rasa buat masa ini, dah banyak berlaku pada diri saya.
sangat.
sangat sangat.
banyak.
harap, saya tak lupa bagaimana untuk menghadapinya lagi sekali.

p/s: rasa seperti umur 25 tahun. baru pulang dari perkhemahan di teluk segadas, pangkor. 3 julai 2010, 2.15 am.
sempat jumpa Mak Ramnah di sana.