Sunday, December 28, 2008

SIM NSET AKU ILANG!!

kepada sesiapa yg ada num aku dan nk msg@kol..sori na..sim aku jatuh msa jejln kat queensbay hari nh..
huhu..
nset abg aku hilang..jd..aku pinjamkan nset aku kat dye jap..
dah tu, aku simpan la sim dlm purse..
check2 balik msa nk mkn McD td...dah x de..wawawa...
dah la nk bertolak d johor esk pg..mmg x sempat nk wat ape2la..
nk wat sim baru pon..mmg kfm2 x sempat.
alamt kena wat kat jhor gak la..
jd,kgkawan.....im only available on ym, email, fs and ms..
my email, hariys_max@yahoo.com..
ape2 email ja la na..aku bkk email tiap2 hri..kecuali esk..sbb aku atas bus..
huhu..
1st tyme ilang sim!
huhu

Friday, December 26, 2008

Open DAY KMP!

-directly from pakya fotopages, pakya001.fotopages.com -

ini latest pic yg PakYa amik msa g open day kmp aritu.
perjumpaan alumni koi 10, 21hb 12 2208, tp, aku, wani, intan, nada and farikha sampai dlm koi 11.
alkisahnya bermula disuatu petang, 20hb 12 2008.. d Prangin Mall, Penang.
nada msg dlm koi 2 ptg, nk jumpa aku kat prangin, sbb dye nk dtg penang ngn kawannya, syami, penuntut usm yg nk daftar kat usm 21hb. jd, dye tumpang la skali. bajet nk shopping kat penng.
aku khabarkn kat dye yg ada open day kat kmp, esok.
dlm koi 3 .30 ptg tu aku duk msg wanie gak. nk sampai sana koi bapa? k.vero ckp koi 10. awal tu.
hurm..
aku pusing gak mula2 tu.nk bertolak pg2 buta g perlis, then jumpa wani n da geng kat sana @ bermlm kat umah wani hri nh n gerak sama2 dr jitra ke arau. umah aku nk ke jeti, kira2 ..1 jam 45 mint, dekat 2 jam tu.. tgu feri..30 minit...penng-perlis..ada 3 jam gak..total 5 jam stgh. aku kena bgn koi 5 pg ar kalu nk sampai koi 10 pg kt kmp.pergh! xnak ar....
setelah sepakat ngn intan, km nk jejak kaki kt kmp koi 10. jd, aku wat keputusan berani mati, tdo umah wani mlm nh..huhu.
kelam kabut gak. on da spot packing. sbb aku nk tumpang abg aku g mydin, dye nk beli brg skit. mydin dah dekat sgt ngn prangin...masa tuh dah koi 4.30 ptg...
nada msg,dye nk join....
aku pon plan, lepas jenjalan kat prangin jap ngn nada gerak trus ke jeti sbb prangin ngn jeti dlm 10-15 mint ja.aku dah jejak kaki kat prangin tu dlm koi 5 ptg. tgu nada, aku merayap kejap kat prangin and solat asar kat komtar. surau perangin kurang baik.huhu.
nada sampai penng dlm koi 7++ mlm. then solat maghrib. aku cuak skit sbb dah agak mlm. bus nk g shahab, 8.30 adalah bus terakhir.tgu feri 30 minit..prangin-jeti, 15..total=45minit.
sekrg dah koi 7.30 mlm..km ada spare kurang 15 mint..huhu.
shopping apanya 15 minit!
hua3..sian nada...xpe2..nada, nti ang mai penang, aku bawak ang round2 island..hehe
lepas nada beli barang dye hajati, tu pon belek2 dlm 5 minit ja..terus beli. x pikir panjang dah..mmg on da dot la!
after say papai to syami(yg nie lg kesian, aku dah la kidnap nada, syami engt nk bawak nada jenjalan penang, mkn sekali pon x...hu3..sori na syami!)
km gegas cr bus to jeti.kena RM1 ja. dekat kan.sampai2 kat jeti, dah dlm koi 8.05 mlm.
tgu feri, naik feri, sampai seberang dlm koi 8.25mlm. terus cr tiket g shahab. fuh! seb bek ada.
nada bising2 lapa. sian dye..hurm, x sempat nk mkn . dye bertolak dr perlis, koi 2.30 ptg,,sampai koi 6++ptg sbb jambatan jem. paham2 la. 5.30-9.30 mlm, jalan2 utama kat penang mmg jem. jalan area2 komtar, bayan lepas and jambatan kfm jem.
jd, sebelum naik bus tu, km g beli mknn ringn, wat habuan alas perut. twisties kari n air jus tembikai..
sampai shahab dlm koi 10 mlm..trun2 terus cr kedai mkn tepi stsen bus tu. sedap gak. dalam 10.30 mlm..mmg lengang la shahab.bus2 awam suma dah tdo kecuali bus2 xpress.
hurm..cm na nk pi umah wani nh..?
aku pi top up jap. nk kol wani x ckop krdt. lepas top up,tnya dye, ayah dye bulih mai amik kat shahab x?
..............
xleh..ayah dye dah tdo. penat tolong owg kenduri ptg td.
xpe2..aku pon sian kat ayh dye. bnyk dah meyusahkan keluarga diorang..huhu
jd..laz option, nek teksi la....
kena 20 ringgit...fuh! ok la. jitra- shahb mmg harga cm tu kalu nek tksi la. aku 10, nada 10. kalu aku sorng td, mmg kering ar. tyme km nek tksi tu dah koi 11 mlm.
sampai2 umah wanie dah dekat 11.45 mlm...
hahaha..lewat gila...! aku warning wani siap2..jgn tdo dulu, nti x dak owg nk bkk pintu. hehe.
sampai2 ja, km parking brg. solat isyak, siap2 nk tdo. dlm koi 12.30..lampu bilik wanie dah gelap.
tp, km duk sembang2 gak lg..wawa. pillow talk! hehe
laz2 suma dah tido area2 koi 3 pg...


21hb...
keesokknya, km bgn koi 7 pg..alarm aku dah set, tp, mmg x dengar lgsung! mati ar tdo mlm tu.
bgn, solat subuh,mndi, breakfast, nasi lemak. mak wani bwat. mmg kenyang!!!!!!dah la sedaaap~huhu
koi 8, intan ngn farikha dah ada kat umah wani. km siap2 nk gerak g tgu bus jitra, dah koi 9..
hua3..!patot kena ada sana koi 8...bus datang 1 jam2..jd kalu nek bus koi 8, mmg sempat smpi koi 10 pg..
xpela. bnda dh jd. buatkan pengajaran..
ayah wani anta g stsn bus jitra, jd, kena nek bus koi 10 gak la. bus jitra -arau ada.
senng skit.

dlm koi 10.45, km sampa kat depan sek sheikh ahmad.kena jalan skit nk msuk kmp. huhu.penat gak peluh2. tp, xpe la. kmp nya pasal an.
sampai depan kedai roti canai, suami cikgu azilah approch, dgn kenderaanya..
"nak pi kmp ka..?"
"ha.."
"ha, mai la naik..."
hhuhu..seb bek la. dye tumpang kat smpai depan dwan sri kayangan.(DSK) kat UTM, DSI..
hehe.
kat tepi dewan, dah siap ada, en.shahrom, pakya, k.vero, k.baiti n senior2 lain.
bapa owg ja tgal. dah habis la perjumpaan tu. tp, en.shahrom ckp, alumni ni untuk ex kmp yg dah keja. km nh status plajar lg. jd, kalu dtg pon, tunjuk muka ja la. tp, dye amik gak nama owg2 yg dtg..km pon tulis nama sambil minum2. en.shahrom x hbis2 jemput mkn. ada roti canai, nasi, bihun..
aku msih kekenyangan dek nasi lemak yg mak wanie bwat.jd, minum air ja.
kat sana, km tgk owg derma darah, check gigi..aku x leh derma..x ckop..12.3 ja..dye nk 12.5 tekanan hemoglobin. aku darah jenis O..hehe..pnderma universal!
km jumpa cikgu2, bdak2 repeat..lan, musa, zatie,hafizudin, tiq n nik.muner x jumpa pon.
sembang sakan.
*p/s=lan dapat 4 flat!caya lah, abg long!hahaha
nk msuk umah antu, tkot..junior2 ckp, antu2 tu raba2..ha!x maw aku!
solat jamak qasar skali kat masjid kmp..then bergerak pulang.
syok.mengenng nostalgia,jumpa member2 lama balik.
it was worth it!


dari kiri, nada, wani, farikha, intan in pink, fara 38 n ilyas nazaria


km berpisah kat depan sek sheikh ahmad sbb aku nk teman nada jumpa kwan dye kat kangar.
wanie, intan n farikha balik jitra...
singgah stsn bus kangar, nada nk bli tiket balik s.alam. aku pon nk bli tiket balik penng nh.
malangnya..dah habis. sampai koi 4 ptg ja.
sekrg dah koi 3.50...mmg x dan la.
jd, plan seterusnya..tdo umah nada..
kuar mkn kt kfc depan the store tu, tetiba jumpa ezatie kat kfc..huhu..dye x g kmp...
lepas mkn, km pulang. mlm tu nada bwk g pasar mlm.
keesokannya, dye anta aku sampai stsn bus kangar lepas rayaw2 kat the store n nada blnja mkn !
hehe..thanks na..nti aku blnja ang plak..huhu


ni masa odw nk g stsn bus kangar.peta perlis~



ni tiket kangar-btworth. ni pon dah naik.dulu, RM10.40.
sekarang RM13.60..ada istilah surcaj.minyk kot.
ntah la.

samapi btrworth dlm koi 6..jamak qasar kat suraw kat stsn bus tu n nek feri ke pulau.
aku suka nek feri,,,tak thu kenpa..dye rasa tenang dan damai.
bg aku rasa lg proud jd anak jati penang......
di bwah ni gamba2 yg sempat aku snap ngn nset 6070 nokia aku. jd, cm x cntik sgt la.
aku ambil msa atas feri. sepnjg nek feri tu..aku x duduk. berdiri kat tepi mgadap matahri yg nk jatuh n angin laut yg damai~


matahari hmpir terbenam



aku suka part awan tu..nmpk komtar x??



ni masa mula2 feri nk gerak



garis cahaya matahari di laut



~matahari~


ni dah nk sampai kat pulau. matahari pon dah nk terbenam.
construction site tepi tu ngn feri yg bergerak nk ke btworth.
still nmpk komtar!hehe


Thursday, December 25, 2008

apabila ujian ajal menjelma~

rakan kmp ..bdak bio..x bapa kenal la. xcident. aku dapat taw pon dari anas.hari krismas.. aku online ym 1 hari nh.sambil check2 email n check latest updates news.dlm 7.50++mlm, tetiba anas masuk.ym la. the story goes like this...

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~XXXXXXX~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Anas Okapi: salam
Anas Okapi: tau tak rakan kita eksiden
Anas Okapi: skunk di icu hkl
S i t ! A i Nun B a S Y ! r A H: sapa?!
Anas Okapi: mustakim
Anas Okapi: budak hayat
Anas Okapi: kenal x??
S i t ! A i Nun B a S Y ! r A H: innalillah..
Anas Okapi: dak perlis ni
S i t ! A i Nun B a S Y ! r A H: tp..aku x kenal.
Anas Okapi: baru sedar
Anas Okapi: teruk di bahagian muka
Anas Okapi: tak boleh bukak mata n mulut
S i t ! A i Nun B a S Y ! r A H: owh..lega dgar dye dah sedar.

and the rest is not important..
tp, bdak2 hayat mmg x kenal, yg laki la. mostly pompuan, aku kenal.
kepada sesiapa yg membaca nh, diharapkan kalian doa2kan lah agar dye selamat dan cepat sembuh. kpd kegkawan kmp yg dekat2 ngn hkl tu, g la melawat dye.
jazakallah khair....


" I wanted a perfect ending. Now I've learned, the hard way,
that some poems don't rhyme, and some stories don't have a clear beginning,
middle, and end.
Life is about not knowing, having to change,
taking the moment and making the best of it,
without knowing what's going to happen next.
Delicious Ambiguity. "

-Gilda Radner-




Tuesday, December 23, 2008

REUNION ST.GEORGE!!! SSGS in memory~





ha...! ni la sekolah SMK(P)ST.GEORGE, Jalan Macalister, Pulau Pinang. tempat pertemuan km semua yg pi reunion nh..ada yg mmg kenai, cm Hazi, dari sekolah rendah, BAyan Lepas. reunion nh mmg dah lma bincang.even msa aku duk xm lg depa dh duk messaging. terkenang nostalgia yg diukir bersama di sekolah yg mula dbina sewktu 1888(sejarah sedikit disitu..hehe), pi jugak.
hari tu, aku bgn awl skit sbb tepat jam koi 12.15 tghari kena ada kat jeti..tgu oto-san of keon datang mai amik. siap2 packing. bangun mandi..sejuk gla air pagi..besa la..idup d kmpung..mmg sejuk gigil~ solat subuh, doakan sekali semoga reunion ni x jadi pa pa n selamat pergi dan pulang.hehe..risaw gak an..wat tepi laut.dah siap suma, mzkol hazi.."dah siap ka..?". dye dah siap. km nek bus koi 9.00 pg..nek bus rapid penang..salah 1 projek MSC UTARA..tiket kena RM2.50 dari umah aku nk g jeti pulaw. jd..perjalann memakan masa dlm 1 jam 45 mint kalu menaiki bus la. sepnjg nek bus tu, kejap2 terlelap, hazi pon kenkdg cm aku gak.tp, dsebbkan hazi pki lens, dye tahan sedaya upaya x lelap lama2. km smpai kat jeti tu dlm koi 12 sharp. sampai2 ja terus cr kedai roti canai..huhu. mmg breakfast = lunch. lapaq..x breakfast lg..wuwu. ada kedai mkn kat depan tangga jmbatan nk ke jeti seberang jalan. suma kedai dah serve nasi putih ngn lauk pauk..dah tghari kan..huhu, xpe.km terus mncari..msih bnyk kdai lg,,tetiba, ada kedai nh nmpk cm ad tmpat bakar roti canai. tnpa buang masa, terus bertanya, "roti canai ada juai lg dak?"..pakcik tu jwb.."ada2..duduk2.."aku melihat ke hazi sambil tersenyum lega..haha. km duduk. pakcik tu dtg mintk order.."mkn..minum?"
aku terus menjawab.."roti biasa 1, telur 1, kuah atas, teh 'O' ais 1"..
hazi.." biasa 1 ja, teh ais 1"..diet..huhu. dye dah mkn sebelum km kuar nek bus.
sesudah memuaskan nafsu mkn, km gerak terus naik tangga jmbatan tu nk ke seberang jalan.
ada 'roadblock' kat tangga belah sana. sah! depa la tu.. geng2 georgian..huhu.lama tidak ketemuan..huhu. depa duk kat tangga. duk wat formation 2-2-2 , ada yg berdiri sj, tp, semakin lama, lg ramai sampai, maka formation bertmbah 3-3-3-4 dan melibatkan bnyk lg tgga..dlm 1++tghri, ayah keon dtg.mmg x muat la kalu nk sumbat suma yg duk tgu kat tgga jeti tu dlm van ayah keon. ada yg naik keta ayah zera. jd km bergerk ke Hotel Sri Sayang yg menjdi penginapan km untuk sepnjg reunion nh. Sri Sayang tu dah mmg area Btu Feringghi. Mmg riuh ar dlm van tu. kecek x sudah cm seribu tahun x jumpa..haha. nostalgia..aku sakan duk borak ngn jalilah a.k.a tembam..haha. nk tgk gambaq dye..?


jalilah yg sebelah aku belah kiri..yg ada beg itam belang putih atas riba dye.org palig kiri dlm gamba nh la pendek kata. gamba nh diambil msa nk balik tgu keon's otosan depan Sri Sayang.

sesudah sampai kat sri sayang, km bertemu lg ngn kgkawan georgian yg len mostly dr seberang ar ngn barang2 nk bbQ + bahan mentah. km kumpul jap kt depn register...komplot naik sikt2 sbb xnak diorang tahu yg km sewa apartment yg ada 3 bilik tp nk duk lebh 20++org..ngee..
bajet km sewa bilik lain2 ar. bilik tgkat 10, mgadap laut, mmg menjanjikan view yg cntik....


ni la view yg sempat dsnap kat balkoni bilik num 2, yg view balkoni ruang tamu lg cntik, tp, x sempat snap,nmpk laut.

nway, suma riuh2 sesudah msuk bilik..marwan + zera sibuk megeluarkan bahan mentah msuk dlm peti ais. ada ayam yg dah siap seasoning, hotdogs and...satay! aku survey bilik n parking barang , solat zuhur dlm bilik ngn bersejadahkan kain batik jalilah..hehe. ptg tu..apa lg..suma pakat terjun laut ar!! gamba g laut x bulih dpaparkan sbb *sexy* and *tidak menutup aurat*..huhu. kalu nk tgk gak, plis ask me privately..bg yg pompuan ja la. km sempat naik banana boat..kita ble duk atas tu dlm 5-6 org. km naik tu la..kena charge rm10 sekepala. jd, dgn thrillednya km naik..bkn 5-6 org,,tetapi..11 org! huhu..semngat georgian! one 4 all, all 4 1! hahaha.. tp,tu bkn moto georgian ar. moto st.george is aut viam inveniam aut faciam yg bermaksud if there's a will, there's always a will~ hahah..capub toi la. nway terjadi sesuatu msa naik banana boat tu yg menginsafkan dan selamanya terpahat dlm CPU aku yg x kan terdelete walaupun virus super-ulta-beta trojan masuk. banana boat tu..kn duduk atas dye, sambil pegg tmpat pgg dye. secara rough, cm ni la banana boat tu..

ha..cm ni la. maap la.kerja amatur. x cntik sgt.

tali yg kat depan tu dikat kat boat laju.. km naik 11 0rg, jd berapat2kan saf la naik boat tu..
mmg laju ar naik boat tu..pakcik boat tu letak gear bapa la...angin kuat gila, smpai kenkdng tu banana boat tu cm melambung2..mmg terlolong2 gak ar naik tu..tnda enjoy..yuhuuuu!haha..dye bawak smpai tgh laut..tetiba!! km ilang balance msa pakcik tu belok..kona, penng ckp..huhu. mmg kona tajam ar!penng drift style, km jatuh mendadak dlm laut tuh! dush!!!air msuk idug..diri tenggelam akibat hentamn jatuh...tangan terkapai2...terasa semakin jauh dr permukaan laut..mmg duk ngucap dah..
lemas......................................
tp................, seb bek timbul balik..ada life jacket..keon berpaut kemas kat aku.
pakcik2 yg handle cpt2 tarik km 1 per 1 naik balik banana boat tu..
aku duduk semula.tgn kejap erat pemeggnya.speechless.mind blank. try to recall what had happened just now.
anis ckp, muka aku mmg cuak masa naik balik tu.
masa perjalann pulang ke tepi pntai semula, angin kuat menampar muka terasa lali. mmg x dak perasaan nk enjoy dah.
sesudah smpi tepi pantai tu..kgkwn yg duk tgu, terus tnya2 apa jadi td...aku mmpu tersenyum sj..sedikit releks dr peristiwa td..huhu.no hal lah..pengalaman..hehe.tp, kalu pi lg..aku nk naik gak banana boat tu dan jatuh lg..dgn syarat, life jacket tu kemas terikat kat badan aku.
lepas tu, km jalan2 tepi pntai tu,nk keringkan badan.. snap2 gamba2 lg..then balik untuk bersiap ke babak ke dua..hua3..
balik ke apartment, km solat asar, mandi. hbis pasir dlm toilet tu..haha.sian makcik nk bersih nti.sampai mghrib gak la.terus solat maghrib n segera bwak trun barang2 nk bbQ tepi pntai!
hehe.ni la part yg dtunggu2..bbQ tp pntai, bkn slalu ble wat..huhu..dlm 8.30 mlm, km dah ada kat tepi pntai tu.. kat btu ferinnghi tu ada gak nite market. jd, sapa2 yg nk pi nite market tu ble pi, ngn syarat koi 9.30 mlm kena da kat tmpat bbQ balik.ok! set! km pon jalan dr pantai ke nite market tu. bnyak juai survenier ja..x minat aku..dah duk pnng, nk bli svnier penng..huhu.
ada gak juai DVD kat 1 kedai nh..
lepas penat mencuci mata dan menggerakkn otot2 +ligamen kaki, break sat kat stesn bus depan hotel ShangRi La. tnpa di duga..ujan rahmat melimpah turun...hurm..cm na nk bbQ...??
tak pa..misi dteruskan jugak. seb bek tmpat bbQ tu ada bumbung..km letak kat pondok ar.
tp, nk tampung untuk suma berteduh mmg tak ckup ar. 9.35 pm, km kumpul dlm ujan tmpat bbQ.. ada pak gad mai tnya km duk wat pa..seb bek dye spotting, relek ja bg km bbQ tepi pntai tu..siap bg towel 1 lg lap ujan..huhu. makasih ar pakcik! km berhempas pulas mengibas bg bara arang dan berBBQ d dlm pondok tempias ujan skit la..ada yg duk bwah payung kat tepi2 pantai tu.. km masak satay, "anjing panas"aka hotdog..huhu..ngn ayam..mmg pergh ar baunya,,tergoda I..sambil2 bakar tu duk merasa2 gak ar..haha..test drive la gu mana rasa dye an..



arang suma cukup ar..even habis kuyup2, tetapi, habis juga suma bahan dibakar... dssbkan ujan makin lebat, km decide mkn kat aprtment ja la..nk wat cm na...jd, mkn lah km kat bilik tu..
lepas mkn2 suma..bnyk lebih..satay pon bnyak lg..tp, tak pa...ble wat breakfast! hahaha..



x sempat nk snap gamba mknn dlm bilik ngn spagettinya..mmg kenyang gila ar.. kalu perut 16 gig x pa gak..ni suma pompuan..phm2 ja la pompuan mkn cm na na..huhu, paling kuat 4 gig ar..hua3..lepas suma dah kenyang, km wat tukaq adiah..men cabut2 nma..then, kita kena bg adiah kt nama tu..mmg lawak ar..hazi dapat nama aku! ainun! dah la pi cr hadiah ngn aku..dapat kat aku plak!!mmg sah2 dah taw la tu hadiah apa an..hehe.


ha..ni lah hadiahnya! kasut owg demam mak ckp. comei kan???
hehe..thanks hazi!!

aku plak dapat nama yusmaiza. aku bli set sikat kat dye.. 1 sikat gigi besar, elok untuk sikat rambut tyme lepas mandi + sikat gigi rapat, tu lepas rambut x kusut sgt..set nh bgus untuk penjagaan rambut n megelak rambut gugur..hehe. lepas tu, km suma siap2 nk tdo..seb bek anis ada bwak tilam xtra..kalu nk harap 3 tilam dlm stp bilik, pakai stgh pd km tido atas lntai la. dlm koi 2 gak km stat nk tdo..ada yg duk wat pillow talk..aku tdo kat luar, ruang tamu ngn keon n M..si organizer..bkn womanizer, organizer..dye la planning suma2 nh. tnpa dye, xjadik jugak reunion nh.. thanks a bunch M!
next day, km check out koi 12 tghari..lepak perangin jap..pic'eh blanja mkn PIZZA!! coz it happen that her bufday is just around the corner! 100++ gak dye blnja..mmg kawan yg pemurah ar.. makasih la piceh..!slalu bday, owg yg blnja kita, nh bday gurl yg blnja..hehe. ok folks, thats ol repot pasai reunion georgian.. i'll keep posting 4 next event!


dari kiri, hazi, ainun(me), anis adlin, yusmaiza, duduk, hanis nahar,
sky, depan skali, furu n dina.

same person, same position, ekspresi muka ja len, sopan skit..hehe
kt pizza prangin piceh blanja~wieeee~



WEDDING MS.LINDA!


Tadaaa!~
that's her! Ms.Linda..or shall i say Mrs.Linda.
seorg pendidik and a debater. mmg garang skit la.dye ajar kuliah mmg happening skit la.nway, my journey started on 22nd nov..tido umah wani, sbb nk bertolak awal g umah kenduri.
bertolak umah dye dgn menaiki bus la.pe lagi an.
transnational..bttrworth- shahab perdana.
tiket dah naik ar. dulu RM7.50.sekrg dah 9.80.surcaj, 2 hinggit lbh.aku x bpa jelas ngn istilah surcaj tu.minyak naik trun nh kot.tu yg naik.huhu.whatever~janji dwit aku dah melayang bg kat pcik bus tu.selamat sudeh.sampai dlm koi 12 tghari. kot.my CPU a bit vague, but, as far as i can remember,i'm really hungry when arrived at shahab.pe lagi an..cr kedai mkn dulu la.dah mkn suma, dlm koi 12.30tgh, oto-san of wani came with Proton Wira plat num start with DAD XXXX.mmg ayah betul la.hehe...datang mai amik aku, umah wani ngn shahab, dlm 30 minit..melepasi3 tol kalu x salah aku.sampi2 umah dye, aku solat n trus join intan, ika n ruby g beli hadiah kat cikgu linda kat jitramall.pergh! i really amazed with jitra mall.completed with bowling alley and cinema!karaoke pon da gak kot.macam-macam ada! km decide bli set gelas ngn jugnya yg elegan dan bergaya bercorakkan buah-buahan yg segar. rayau jap.asar kat sana. mkn kat fud court jitra.jenuh la berjalan cr tempat mkn. hmpir separuh jitra la km berjalan.gara2 nk cr mkn yg sedap dan memuaskan nafsu mkn memasing.bertolak pulang koi 7.bus datang 7++, x engt laa..janji sampi umah wani koi 8.aku jamak qasar ja.pastu dinner. mak wani mmg pandai masak!!!sedap ~..tgk tv sampai koi 12 lbh.sembang ngn wani smpi pg buta.pillow talk.hehe. dah tu bgn lmbt.penat berjalan n penat perjalann x hbis lg tlah tertebus ngn bgn lmbt tu.huhu

~23 nov~
terjaga sbb anas okapi mizkol. dye dah sampi shahab.odw nk ke jitra.huhu
kalut bgn! mandi. subuh kfm2 dah qada'. adeh. bila la nk ubah.. when anas arrived, wani was in the shower. anas was there coz he just arrived from long trip from Johor. mmg sayang kmp dye nh.sanggup dr selatan ke utara. his grandma house at jitra was a bit far from umah kenduri. so, he need a place to "park" his belonging first then after kenduri, he will go to his grandma house. since wani was taking her bath, i'm the one who need to accompany anas for a while as "tuan rumah". her mother was busy preparing breakfast. after wani was done, we, breakfast 2gether. anas borrowed wani's motocycle coz he wanted to buy sumthing for ms.linda.
and around 11.30am, 2nd "rombongan" arrived consist of fikri, the driver, ezatie, fazilah and ruby. next was latip's myvi with seha and mel.and 3rd rombongan was azri, boOlat, hellmy and azril.when all have arrived, we go together to the kenduri house. ms.linda was getting ready. the theme color was lime green. a bit befitting as me and intan was wearing green bju krung.
kira ble join the club of org kenduri.hehe. we came. trus serbu tgn mak ckgu linda yg sedia tersenyum, anggun dgn kebaya labuh ijau pucuk pisang. km collect sorang seringgit n me sbg wakil handed it over nicely.hehe.we eat.cm biasa, nasi minyak+lauk ayam+acar+sayur timun ngn nenas tu(kerabu timun)+ buah limaw. lepas mkn, mcm x dak arah tuju, jd km g tgk bilik pengntin. jumpa Pn.Yus yg dah lama sampai. She's a chemistry teacher yg plg vogue n ngajar plg berkesan..hehe. dye ajar kelas aku. F1T2. km salam2 dye. then jumpa lg cik su, Pn. Maz, ada sorang ckgu math akaun, and tgk cikgu linda bersiap. Anggun, cntik, manis. seri pengantin~
tetiba laungan kompang bergema. menandakan ketibaan pengntin laki. cikgu linda tarik nafas dan steadily trun diiringi bride's maidnya yg turut berbaju color lime untuk mnymbut pengntin laki. aku ngn intan pon ikot gak dr belakang.hehe.kononya rombongn pengntin sbb bju dah ijau gak an. snap, snap a few pix. and call it a day.
but, there's an idea of lepak sekali b4 all went home n go their own separate way.all gather back at wani's house after solat zohor at masjid nearby. after long diskusi at wani's house, we decided to go to bukit wang.ayer terjun! bdak2 laki mmg dtg kedah nk mndi pon.hurm...adeh. all eyes was staring when we got there coz we all dressed in bju kurung and suddenly end up at air terjun..
"pinjam kasut, kak long..!"
"lawa bju.ada keduri ka dlm ayaq terjun.."
ha, kan dah kena usik..huhu.
pekakkan telinga, butakan sebelah mata..kalu 2-2 nk butakan cm na nk jalan kan..huhu. km wat dunno ja. n cr port best untuk makan2 n snap few more pcture..hehe. manakala bdak2 laki seronok bermain air. kecuali latip n fik sbb x bwk baju..hua3..
we went home when it nears dark and i went back to penang with myvi..hehe
the end~
let the pix speak for itself. enjoy!(^_^)


me yg hijau, wani yg oren, ika yg spek, intan yg tdung putih, aqilah yg paling belakang.

from left stand, ezatie, intan, ika, in front, ika, wani


ruby, me , ezatie

mel, seha, fazilah.

3 gambar terakhir adalah d air terjun tersebut.





Monday, December 22, 2008

event2 masa cuti sem 1...

ok2...dah decide dah nk post pa kat blog nh..hurm..
setelah memikr ngn dlamnya..
I decided nk post pasai event2 yg jadi msa cti nh..

1)13 nov - konvoi merdeka SCJ..hehe abeh xm,,merdeka la!
2)17-19 nov- at uitm s.alam. melawat rakan sebaya dan abang..3rd bro
.
3)22-23 nov- at Jitra, Kedah. Attending Ms.Linda's wedding. My cikgu Fizik at KMP.
4)25-26 nov- reunion Georgian at Batu Feringghi..
5)27- 28 nov- be at S.Alam, again..huhu. Coz 28th got Majlis Penyampaian Anugerah Biasiswa at Proton, S.Alam.

nmpk pack kan..?
jarak tarikh pon dekat2..hurm..agak penat la...huhu
so, next post..alkisah scr lebih detail lg bg stp event2 nh..enjoy!


saja nk promote VoSE..hehe
limited to SCJ-UTM shj.



Thursday, December 18, 2008

my 2nd post.

urm.hurm.erm.
actually i just dun noe what this blog is all about. i keep reading others, so i tot, why not i made one myself, rite?
just for exchange, let them, read mine.
i got to consult with hajar.ma rumate about what usually ppl write in their blog.
hurm.
dats ol.
till next time.off!

me.hajar(at da back).farah(infront)

Wednesday, December 17, 2008

my first post.

the day i start blogging would be thiz day.