Monday, August 31, 2009

NEW BUT NOT SO MUCH...



p/s: its mine..not bought buy anyone but me.

5 fakta menarik tentang pemberi award: ( xylene )

kecil
periang
sudah berpunya
diramalkan antar kad kahwin dulu kat kitorg
budak stdy

















Friday, August 28, 2009

RAMADHAN 7..

today, it has been 7th day of Ramadhan..
a week..
....................
a bit blank ..
dont know what to write..
Im in a bit of shock..
It happened again, MySpace
but, not so much hurt than before...

sometimes,
things do not turn out the way we want it to be..
I thought,it going to be that way..
but,turn out..
its not..
it become something else..
deep down, I know, this is what is going to happen..
but, shallowly ignored and just continue pretending that ..
"Its going to be fine.."..

hurm...
let it go, ainun....

maybe,

"just go with the flow, do not anticipate nothing.. just wait..jus dont worry if you not going to get any..
because, there's is something else for you"
- sue-
um.maybe.just maybe.


p/s; mungkin hati nh dah dikaburi dengan banyak benda..
banyak hal2 rumit..
memerlukan penghayatan n refreshment.. MySpace
perfect timing as it is Ramadhan..
boleh selalu mengadu pada-Nya..macam-macam saya nak mengadu..
harap dapat kembali ketenangan hati nh yang semakin jauh melupakan dan sering hanyut melayan perasaan itu ..




Tuesday, August 25, 2009

PERASAAN MEMUNTAHKAN.

mula-mula..pening ja..pagi tu la..
pening bahagian rongga mata ngn tepi kepala..

pastu, rasa sesuatu ditekak, macam ada makanan tersekat dalam esofagus..
Mual mula membuak2.
peningnya, tak terkira la, nk gerakkan otot mata pon, perit.
nak bukak mata luas-luas, bertambah pening.

"ejat, tlg anta aku balik u5..aku tak tahan ar"
masa kelas data struct.

sampai kat bilik,
mual masih ada.kemuncak.

gegas ke toilet..
air mata dah kuar secara otomatik..
otot perut tertarik-tarik, terenjat-renjat dengan esofagus lancar menaikkan semula kandungan perut.
bau.
perit.
air mata dah kaburi apa yang keluar tu.
air hidung pun keluar secara otomatik.
"gwa tak tahan........"

selesai.
kumur-kumur..basahkan muka tahap lencun..
mulut agak gigil.
mata sedikit merah.

lalu, saya tertidur...dalam keadaan masih berpuasa. MySpace
tak larat..
[kalau muntah secara tidak sengaja, puasa masih on...jika tidak berupaya, berbukalah]

p/s: lama sudah tak muntah, tak biasa dengan perasaan muntah...
gara-gara silap mkn ka? saya sahur semalam...
test SADAM terpaksa saya minta pengecualian...sudah stdy sampai chap 4.. MySpace

Sunday, August 23, 2009

INI AGAK GILA..

pernah tak..

tido lepas subuh..pastu bgn lepas asar..

terlepas zuhur.. [subuh sudah la sbb tdo lepas subuh]

pastu, berjaga sampai lepas subuh balik..

tido lepas tu...sampai pkul 3 ptg[at least tak terlepas zuhur]

rutin ini berputar dan berputar lagi ibarat infinite loop.

Saturday, August 22, 2009

SAHUR di bulan RAMADHAN~

jam di tangan menunjukkan pukul 12.00 am...
baru terjaga dari tidur yang panjang..
siap2 mandi....
pae dah ada kat bilik aku..
lapar, katanya...
hurm..
"jom la g K9.."...
turun lah kami berdua ke k9...
sue tak ikot..
sue demam + selsema..
hurm..
mmg musim demm skrg nh...
syaza..mizah..pae..dayah...suma ambang demam..
aku bersyukur sangat kesihatan aku masih baik lagi..
ALHAMDULLILAH~

ni lah antara makanan yang semput untuk dihabiskan..
mungkin dah kenyang??tak jugak..mmg tak mkan apa- apa malam tu...
tapi..
berjaya jugak dihabiskan..
dari pkul 2- 5 pagi, masa yang diambil untuk menghabiskannya..


pandangan sisi

pandangan atas..
kelihatan, tomyam dan nasi putih bersama bungkusan burger daging special

nh burger sue..sue tak lalu makan dek sakitnya..

nh lauk ayam tiga rasa..

nh tomyam pae..sian dye..tak habis...

satu-satunya makanan yang kami beli di pagi-pagi buta dan berjaya dihabiskan dalam masa 5 minit adalah~

ini..dadih, perisa epal..km beli kat bawah, depan lif.
satu seringgit.
memang untung besar rasanya..
cara diniagakan pon sangat simple..
letak ja box penuh dengan dadih kat depan lif..
letak ngn tabung dwit beserta sedikit amaran..huhu
dah!siap.
cuma risikonya, orang menipu + curi dwit..
tapi, orang-orang kolej perdana suma jujur~
(^_^)
percaya tak? air nh pon sgt lmbt untuk dihabiskan...
hurm..

MORAL: kalu lapar...kena tahu tahap lapar dan saiz perut anda.
jangan membazir~
sayang sgt tgk tomyam tu masuk sink masa tgh cuci pinggan..
[PAE! bukan nak salahkan kau!!! aku pon tak larat nak habiskan jugak...]huhu...
hurm..
SELMAT MENJALANI IBADAT BERPUASA KALIAN SEMUA!!!!

p/s: umai kol pagi tadi swuh kol mak...hurm.baik, bang!



Friday, August 21, 2009

ENTRI BLIK SENDIRI..

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
sebelum saya mulakan bicara..saya ingin ucapkan
SELAMAT MENYAMBUT RAMADHAN AL MUBARAK KEPADA SEMUA KALIAN..
agar Ramadhan kali ini kita bersama-sama mencari lebih banyak keberkatan
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

disebabkan sangat boring..
dan mizah sudah pulang ke pangkuan keluarganya yg tercinta...
dan hari ini tiada kelas..
maka...
terdetik untuk buat satu post..
tentang~
BILIK SAYA!
hehe..
bilik saya terletak di U5, kolej Perdana..
num bilik? hurm..hint: suma berkaitan dengan LIMA..hahaha..sengal aku!
lu pikir la seniri..!
ok la..
kita start tour bilik na..
mula2 nh, meja stdy miza..
dia balik..jadi, cm kosong skit..


speaker itu masih ada~
tgh bhagian kanan gambar..kat kotak jacob...*zzzooom~*
tadaa~

ada dinosour!!!!hehe..ngn patong ronaldo..blakang tu patong lampard..
mxs bg masa g MCC..sbb dia topup..

meja stdy mizah ble tgk luar..sbb tepi tingkap..

ble nmpak u4 dari tingkap bilik..


nh plak suasana senja tadi..senja Ramadhan~

next is meja saya..
bnyak barang gak la..
berbanding mizah..

yg lapik meja tu...poster MCC..mcm na saya dapat??
hehe..hanya sesetengah orang saja yg tahu~

nh spot yg saya suka tgh bila dah lost idea...
someting given, a present and a wish.
ada lagi yg saya suka tgk...

zatie kecik...ada lagi tak?
hurm...
sejak KP kena renovate, ada benda baru dalam bilik nh..
a whiteboard!
yup!
papan putih yg telah menyebabkan kanak2 yang tinggal di sini
terpaksa keluarkan dwit untuk beli whiteboard marker.
as for me, tak yah la sebab dah memang ada..
dan..inilah whiteboard saya..

kita zoom skit~~
hurm...kawan2 saya sedang mempamerkan bakat masing2...
saya pasrah saja..
tak sampai hati nk padam...
huhu~
biar je la..
ni whiteboard mizah...dia seorang yag penuh dengan nilai moral~lalalala~
hehehehe..

asalnya, masa tgh boring2 nh, nk wat post pasai whiteboard nh ja..
sbb, kreatif sangat..
namun, dah alang2..wat pasai bilik terusla..
hehe..

ok..last part of the tour..
is ..
the bed.
yup.
yang melenakan tidurku~


disinilah Ejo bersemadi bersama Mat Don..yang kaler oren kekuningan tu
[betul ke aku eja nama Mat Don tu, mizah?]
dayah bagi Mat Don tu..
ejo plak, zatie kecik dengan tiqah bagi sempena hari jadi.

nampak tak comforter miza?
haaaa..itulah yang melentokkan lagi tidur saya~
+ Ejo, of course.


ok la..dah tgk suma an..
time to go!

kelibat selipar ketika ramai yang bertandang untuk melepak2..


p/s: sedikt sedutan ketika memakai mask. di Persada..PC FAIR..
kena jaga kesihatan..H1N1 nh~

accy dan saya

eza dan saya..haha..cool~~




ENTRI SOAL HATI ..

kamu pernah tak rasa yg ada org suka kat kamu..?
kamu RASA la yg dia suka kat kamu..
tetapi, sebenarnya..
ntah. jawapan tu hanya boleh tahu jika dia sendiri cakap.
"uish, takkan nk pi tnya kan.."
korek dr kawan dia la..[salah satu option..akan dipertimbangkan]

tapi..mcm na perasaan suka tu ble timbul?
bagi saya, jika dan hanya jika,
orang tu pon respon jugak.
dia bg respon macam suka kat kita...


"mak aku cakap, pompuan nh cepat perasaan"

ejat aka bawang pernah cakap ngn aku.
kadang2, dia bergurau2 pon,
cth: "kau kapel je la dgn aku! haha"
hurm..bg saya..hal ini adalah salah satu yang boleh
menimbulkan perasaaan suka [suka yg perasan].
memang gurauan, tapi kalu bergurau dengan orang yg suka kat kita,
hurm..mesti berbunga hati orang tu~ wiiie~~~
lain lah, kalu kau memang suka kat dia, dan bergurau dengan niat bahawa nak bagi hint.

MORAL: bagi saya, jangan lah bergurau hal-hal ini jika tak berniat.


"sangat memalukan la perasaan suka orang nh~"
ketika sue bercerita masa aku tnya pendapat dia..
hurm..
memalukan jugak la..jika..sebenarnya,
dia saja nk melayan, dan kita pon dah take serius..rasa macam dia bg hint[padahal tidak]..
malu la kan???
penat la berteka teki....
wandering sorang2..
"dia nh suka kat aku ke tak"...
*[hah! mls pikir!]*
susah la berperasaan nh...[hehe..cm lawak la plak]

kena fokus stdy ja nh![baik, mak!!!]


JADI, MACAM MANA NAK TAHU YANG DIA SUKA KAT KITA?????
tnya direct..???hurm...haish...*haha..* tak kot~


kadang-kadang pernah jadi jugak..
kita yang jenis kurang berperasaan..
tak sedar hint2 yang diberikan oleh dia.
hahaha..
nasib la.
orang cam nh memang kena DIRECT!
cth: member2 SCJ + aku..hahaha..asyik pikir programming ja!
dah la jenis, kalu orang dah bergurau tahap hint paling nyata pon, masih tak anggap apa2!

MORAL: jadi, sapa2 yg berkenan kat member2 SCJ aku nh , gtaw ja budak2 nh!
dorang nh susah paham skit.
kalu bg coding pon, kena compile dulu..run..baru dapat tangkap!
*hahahahaha....sori kawan-kawan!, based on true story!*


konklusi: JADI..APAKAH KATA ANDA DI LUAR SANA? CM NA NAK TAHU DIA SUKA KAT KITA?TANDA-TANDANYA?
DENGAN TULUS IKHLAS NYA...




p/s: minggu ini adalah minggu McD!malam tadi, eza order delivery McD..pagi2 buta..dlm koi 2 lebih la..air tak hbis..Miza makan big n tasty pon tak hbis..bersisa lagi airnya..mila 3/4 dalam cup Large, tak habis lagi..
pagi nh, lepas miza balik kelas, ditemani cik nab, g beli mcD lagi..
adeh~ gwa mampu jamah fries ja..kenyang sih!!!


nh milo yang masih bersisa tu...


nh masa makan lepas p persada..


nh yang pagi nh punya....~



Thursday, August 20, 2009

TAGGED!

1) Beside ur lips, where is the favourite spot to get kissed?
ntah..

2)How did u feel when u woke up this morning?
rasa sejuk..*mulai tarik comforter miza*

3) Who was the last person/people you took photo with?
acy and eza

4) Would you consider urself spoiled?
nop! bnyk berdikari..suma jenis kari!huhu

5) Have u ever had a best friend who was of the opposite sex?
ever had? still have...

6) Do you want someone to be dead?
semut2 yg suka masuk heater miza

7) What does your last text message say?
"ok..."to eza..

8) What are you thinking right now?
right now? "hurm..nk wat apa la skrg..tgh boring.."

9) Do you want someone to be with you right now?
a'a..someone tu jauh..nk ajak sembang2..huhu..tgh boring..

10) What was the time you went to bed last night?
exactly 3.59am..

11) Where did you buy the tee you are wearing now?
Pulau tioman..ngn geng yayasan proton..hehe

12) Is someone on your mind right now?
yup..wandering to if "it" thinks bout me too..huhu

13) Who was the last person who text you?
eza..gtaw supaya makan kat bilik syaza..

14) TEN lucky person to do this quiz.

1. accy
2. anis
3. aja
4. syaza
5. eppiey
6. dayah
7. eyka
8. nikkun
9. zailin
10. mimito marcello

1) Who is no. 2 ? Having a relationship with?
kosmate..she having it..

2) Is no. 3 a male or a female?
wanita..

3) If no. 7 and no.1 get together, would it be a good?
di luar tabiii...!jgn!hahaha

4) What is no.1 studying about?
software engineering

5) When was the last time you chatted with them?
few hours ago..

6) Is no. 4 single?
single and available!

7) Say something about no. 6
someone who is positive thinker..

8) What do you think about no. 3 & no.5 being together?
AJA ngn EPPIEY?????????? hurm...aaa..um..haish..cant imagine...cuba ar try!hahahaha

9) Describe no.9
kecil dan periang!.

10) Do you like no. 8?
like!like!

11) How about no. 10?
kak mimi! mesti la suka!

Khamis..hari yg wat aku blur..

esk, jumaat..tak dak kelas satu hari...
malam khamis tu dah tak tahu nk buat apa..
baru ja lepas hbis test..
nk ronggeng @ enjoy pon tak tahu nk kemana..
pesta konvo pon dah hbis..
lepak pakcik jamil???
ta pernah2 plak..
ym?
skype?

tgh duk buat gak..
tapi rmi membe tgh wt keja sekolah..
facebook?
dah penat menjawab kuiz dia..
nk juling dah mata tgk laptop..huhuhu
nk msg bf?
hahahahahahahhaah
tak de la weyh~
huhu

p/s: macam2 kuiz mgarut yg aku jawab kat fb..huhu..
sambil dengar lagu big bang 'last farewell"




menjawab tag!

1)Apa yg anda rasa skrang?
rasa nk mkn...lapo, br balik kelas..

2)Rate thap keEmoan anda(1-5)
1

3)Warna kesukaan anda?
merah...

4)Kalu diberi peluang, anda mahu mnjdi seorang artis?
tak nak..


5)Bagi satu sikap yg ada pd diri anda.
sikap cepat makan hati jika diabaikan

6)Anda rse adakah seseorang sedang meminati anda?
~tak dak rasanya...
sapa la saya nh~~huhu

7)Kalu anda berduka apekah yg anda akan buat?
tahap mana duka nya?
kalu sedey sgt..g toilet, ngis2..masuk bilik tdo..
kalu biasa2 ja, cepat dilupakan..tido bnyk skit dr biasa...

Tag 7 org member anda:
azwan
taufik
eyka
sakin
fara zalikha
megat
atul maktab pendang

1)No 2 pernah berjumpe dgn no 7?
~rasanya tidak..tp masing2 follow blog masing2

2)No 3 pernah bergaduh dgn no4?
tak pernah, sbb tak kenal..

3)Adakah 1 dan 6 blh hdup bhgia?
ntah la saya, dorang pon tak kenal antara satu sama lain :24:

4)Ape yg no 5 penah buat kat anda?
~banyak..dah bnyak kawn nh berjasa dgn saya


MENJAWAB TAG!


1.Anda rasa anda hot?
urm..tak.
sejuk ja..
tgh ujan..lebat~


2.Upload foto kegemaran anda


3.Mengapa anda suka FOTO ini?
sbb saya suka jam nh..


4.Bila kali terakhir anda makan PIZZA?

dengan ijat dengn kawan ijat, zarif.

5.Lagu terakhir yang anda dengar

relax, take it easy, MIKA


6.Apa yang anda buat selain daripada menyelesaikan tag ni?

tgk miza masak air, dia nk wat air panas

7.Selain daripada nama sendiri anda suka dipanggil dengan nama apa?

ainun

8.Tag lagi 6 orang

azwan
sakin
megat
eyka
fara zalikha
taufik



9.Siapa no 1 bagi anda?
kawan yg dah lama lost contact

10.Orang no3 ada hubungan dengan siapa?
bnyak gak dengan khabar angin, tapi..saya pon tak pasti dia dgn sape skrg
smlm sy nmpk dye dgn awek nh kat pesta konvo..
hurm..
ntah laa..

11.Kata sesuatu berkenaan dengan no 5
asal dorang pgei kau shomot?

12.No4
ha, jwb tag nh nti!

13.Siapa orang no 2?
membe kat sini, utm, jadi kmcing skit lepas PESBACS'09

14.Bagi pesanan kepada orang no 6
tak bapa nk kenal sgt, just tahu dye bdak akaun satu m3x dulu..


Saturday, August 15, 2009

PERTAMBAHAN AHLI BARU!!!!

Dengan rasminya...
Saya memperkenalkan ahli baru dalam keluarga gadget saya!!
TADAAAA~~~~


fresh , just this evening bought it! br nk kuarkan dr kotak

Kat PC Fair Persada..
atas jasa baik Zahin dan usaha Miza + Eza,
maka, jejak lah kaki saya di Persada dengan tujuan yg telah lama sy simpan!
hehe
nk printer laaaa..~!
suma dah lengkap dlm tu..
ink
user manual
cd installer
warranty 3 years
copy
print
scan
harga???
tak sampai 200 la..huhu
CANON PIXMA MP145
cartridge 40..huruf pa tah..lupa..L40 kot..



mulalah setup kan dia,,,
masukkan ink..
install cd installer dye..

lastly..




dah siap!!!
connected to laptop dah~!



dapat free gifts!
tumbler canon,
ngn towel kecik!=) suka!


hurm..tapi..
kotak besar nh..



semak deh..
ok2..nanti kemas
nk g pesta konvo!
mlm nh perasmian dye!
chaw!

p/s: hehehe..suke!! dah ada printer! SUE, meh la print segala bnda alah kat aku!!!!!!
meh! meh!jgn risau...aku dah rasmi...~


cuba teka apa yg aku printkan kat kertas nh????



SAYA JADI BUDAK JAHAT KEJAP..!

haha..
tak lah jahat sgt...cuma berkomplot sama2 baling tepung kat Leha..
aka ketua blok u5..blok yg km duduk nh..
dah selalu lepak n kawan..
jadi dah mcm kawan rapat ar leha nh..
"WALAUPUN LAMBAT, TAPI KAMI TAK LUPA!!!"
haha
agak ar..
bday dye 5 ogos lepas..15 ogos aritu baru sambut!
kata Leha"ok ar, 5 jugak~!"hehe..sori beb!
disebabkan byk km yg ttidur +kerja2 fiescope+seminar
+ test yg datang bertaburan..
maka...
tertunda banyak hari~


potong kek dulu..hehe..dayah dah baling dah..aku pon baling gak..tapi..hurm..cm ada yg tak kena lagi la..




selepas kami suma cuba menghilangkan "rasa ada sesuatu yg tak kena tu"...inilah hasilnya!


Tapi..Leha rilek n cool ja lepas tu...enjoy makan kek!


p/s: hari jadi adalah hari untuk kenakan orang!hahahaha..bila lagi kan~

Friday, August 14, 2009

ISU YANG BELUM SELESAI

Ibarat kanser..
dye makan perlahan2..
tak sedar..
satu hari, bila dah sedar...
sakit..
sakit tauk!

SUDAH HABIS~~!

QUIZ Simulation dah hbis...saya hantar kertas kosong sbb CHI square TEST( disebut khai square test), saya tak sempat baca..
Lectrer tu tgk paper saya kosong, dye ckp..
" awak nh tak belajar nh"
"kalau tak paham, kenapa tak jumpa saya?"
dia ckp macam tu masa quiz tadi..
Ntah kenapa, saya rasa sedih dan sgt bertambah berkobar2 untuk submit kertas soklan yang tidak berjawapan tu..

ok la..tamat crita tu.

malam pulak...ada test Data Structure..ok ja..sempat baca..
tapi ntah la..bnyak hentam..
soklan bnyak tracing..tambah2 part MergeSort..mmg juling mata tgk..
last2..hentam ja..
Maafkan saya Puan Dayang..mungkin saya perlu belajar dengan lebih tekun..


p/s: bilik saya dah boleh lawan speaker PEsta Konvo..sbb M da Rumate dah keluarkan Speaker dari peti besinya..hehe

Monday, August 10, 2009

ADA KA ISTILAH RAMPAS KAWAN?

kita kawan dengan semua orang..
dan macam perempuan, mesti ada membe yang dia selalu kepit..
pi mana- mana pon dengan kawan tu..
best buddy la..
aka BFF..
macam na kalau satu hari..
ada sorang kawan yang lain mula rapat dengan BFF tu..
lepas tu, kawan dia mula rasa budak yang baru tu macam rampas kawan dia..
rasa kecil hati la..

PERSOALAN: patutkah kawan tu rasa kecil hati? sedangkan kita bebas untuk berkawan dengan sesiapa pun..ye dak?

TINDAKAN: kawan tu pun mula menjauhi diri dari BFF dia sebab dia dah jumpa kawan baru..
dia tidak lagi berkepit dengan BFF dia tu.
dia mula gelak ketawa dengan kawan lain. * dunia nh luas, lagi ramai kawan*

TINDAKBALAS: kawan yang jumpa kawan baru tu mula rasa lain dengan kawan lama dia tu.
[hurm, susah dah, bercelaru watak. ok2 WAWA & WIWI kawan baik. jadi WIWI=BFF, WOWO, si kawan baru]
WIWI mula rasa WAWA dah tak semesra dulu, sedangkan WIWI selalu dengan WOWO..

PERSOALAN:Patutkah WIWI makan hati dengan WAWA? rasa sedih? kan lagi senang pada WIWI jika WAWA tak rapat macam dulu, senang la WIWI berkawan dengan WOWO..
tak gitu?
dan..WAWA lebih senang menjauhi diri dari WIWI.. biarlah mereka berkawan.."aku tak perlu rapat macam dulu lagi"..yup..itulah kata hati WAWA...

RESPON: WIWI rasa kecil hati + terkilan apabila WAWA bergelak ketawa dengan kawan lain.

PERSOALAN: perlukah WIWI kecil hati?



KONKLUSI SAYA: hurm..biarlah, masalah perasaan biar diresolve sendiri.. saya rasa, WAWA buat macam biasa ja. WIWI tak perlu makan hati bila WAWA bergelak ketawa dengan orang lain. MANUSIA BERUBAH.
tiada istilah rampas kawan dan kawan tak perlu berkecil hati jika dia dah tak rapat dengan kita macam dulu..dia bukan milik kita. Lu pikir sendri la..~
kawan jela dengan semua orang..sama rapat semua..tak de BFF.*puff*


p/s: based on true story.
ANA tak bisa ANI, memang takkan boleh ANA jadi ANI.. namun, ANI boleh jadi lebih baik dari ANA. kan?
kenapa perlu ada ayat" aku dah mmg macam nh.. aku tak boleh jadi macam kau.."
jadilah lebih baik..
dan ...
bak kata dayah, sometimes, kita nak orang tu dengar ja luahan hati kita.. sebagai pendengar..
bukan backfire balik.
sekarang susah nak cari orang yang boleh mendengar, jarang jumpa...baik ckp ngn Ejo...hurm..


ni lah Ejo saya..


SAYA AKAN SANGAT SAYANG JAM BARU SAYA!


TADAAAA~~~!!! (^_^)
hehe..suka!




tanggal 07-08-09..saya kuar ngn sue, pae dan ejat..
saja nk ronggeng setelah seharian takdak kelas..
huhu..
nak beli jam tgn..sgt nak beli..
hari tu kuar kat Sutera mall dan JJ Bukit Indah,, tak jumpa yg berkenan di hati..tu yang tak beli tu..
*sebenarnya, saya tak tekan dwit secukupnya nk beli, sbb tu tak beli..huhu*


tapi, takpe..
saya dah jumpa yang ini..
jenama smash..

cukup features yg saya suka..
#bukan digital
#bukan besi
# glow in the dark
#tak masuk air sehingga 100m
#ada guarantee 5 tahun bateri, 1 tahun engine
#WARNA MERAH!!~~lalalala~

harga?
hurm..
anggaplah ini adalah pelaburan jangka panjang, jadi berbaloi la jugak harganya..

saya akan jaga kamu sebaik mungkin!
saya janji!
jgnlah kamu menghilangkan diri ya..

p/s: dah lama tak pakai jam..rasa lain kat pergelangan tangan. sedikit tak selesa, tapi akan cuba di selesakan..
jam dulu pon kaler merah, tapi ada element flora..tapi rosak angkara fiberglass + air..huhu
saya tak salahkan sesiapa kecuali diri saya..



Sunday, August 9, 2009

MANISSSS.........!!!

MENU SEMALAM:
KFC XMEAL REGULAR- BURGER, CHEESY WEDGES, COKE, AYAM 1 KETUL, SPICY CRISPY.
KEK SECRET RECIPES- CAPPUCCINO CHEESE, INDULGENCE DAN CHOC CHEESE.
PLUS, BERYLS TIRAMISU~

HARI INI (SUE YANG BELIKAN):
SDS CAKE, 3 JUGAK: BLUEBERRY CHOC, CHOC, CHEESE ..
MINUM : JUS APPLE CIK JAMIL
HADIAH: ROAST ALMOND CADBURY, 3X6 KIUB..

haaaaa............! manis2 saja bndanya..
semlm sementara tgu pae ngn eza kuar..saya mkn cadbury pae.. hari nh org bagi lagi..huhu
THANKS SUE!



sue bagi~




p/s:dah 2 - 3 hari emosi tak stabil..nk relax2 pon tak boleh lagi..test + laporan seminar yg nk kena submit..hadeh~~~ bila nk release tensi nh..

Saturday, August 8, 2009

SEBENARNYA...

aku ada kagum dengan sorang kawan aku nh..
sepanjang hidup aku..
dialah orang yang paling positif..
kagum dengan cara dia lihat satu kehidupan..
kagum dengan cara dia mengecapi ilmu2 yang ada..
dia berusaha..
dia tahu apa yang terbaik bagi dia..
mungkin dia ambil jalan tu secara tidak sengaja..
tapi, mesti dia fikir dulu..kan?

dia tahu tegur orang dengan betul.
dia tak bias..bagi aku..
aku lihat dia seperti insan yang mempunyai semngat positif paling banyak dalam kebanyakan kawan aku..
aku lihat pencapaian dia..
dari semua segi..
there's a lot had achieved.
dia tak ikot kawan.
dia tahu mana yang penting.
Where the real priority is.
dah banyak dia kecapi dalam hidup.






aku cemburu.

hurm.

ilmu dia lebih banyak.
dia pandai merancang.
dia tak perlu kenderaan untuk melakukan semua tu.



sangat cemburu.



aku nak kecapi banyak ilmu jua.


nak sangat.


nak bnyak pengalaman jugak...



what this life has offered.



tamak kah aku?

p/s: aku takkan bagi tahu siapa dia. kecuali dia.
" aku kagumi kau".

Tuesday, August 4, 2009

DAH..SAYA DAH LETIH...

sampai kat sini je la..
saya dah letih...
mungkin dah bnyk bnda jadi..
banyak sangat.
effect MENTALLY and EMOTIONALLY plus PHYSICALLY..

p/s: dah. tak nak meyusahkan sapa- sapa dah.
pkir la sendri~

Monday, August 3, 2009

MINGGU SAYA DAH BERAKHIR..

hurm..dah..dah hbis dah..
seminar yang nk kena handle tu dah hbis..
sukam dah hbis..
fiescope pon dah habis..

konklusinya..
seminar: ok, agak berjalan lancar..cuak msa berucap.
pentanque: good game players..but kalah jugak.
fiescope:hectic..sempat buat 1 poster notice...
hoki: makan hati gak. but. ok.malas nk ckp bnyak...kalah.

p/s: JGN LAH MAIN2KAN HATI PEREMPUAN. TLG LA JGN BAGI HARAPAN PALSU JIKA BENAR2 TAK NAK...
air mata pompuan sgt berharga tauk!
ish..jadah la budak tu...