Tuesday, November 30, 2010

kena tag oleh beliau~!

ini eza tag aku dari dzailin..

1. Nama blog dan why name tuh dipilih?
LITTLE words of mine.. dipilih kerana rasa..siapalah blog aku ini..so, its LITTLE..hurm..mcm tu la.

2. Nama URL blog dan mane dtg idea tuh?
ainunmohamad.blogspot.com
its my name. ainun mohamad.


3. Method penulisan blog anda?
macam eza jugak..aku cm terkedu dan jengkil bila ada perkataan "method"
=.="
PSM~~~
ok, method yg digunakan adalah gaya bebas.
ble jadi aktiviti harian..repot apa yang terjadi..promosi.. dan apa-apa yang aku ingin berkongsi dengan kalian...
4. Perasaan anda bile tgk blog org lawa dan menarik tapi tgk blog sendiri tk lawa pun [ayat rendah diri]
hurm..template ni..mmg Pocket yang buat..tapi..aku modified sikit2..besarkan yng mana patut..hilangkan yang mana tak suka.. keciklah.. ini kira template versi edited. jadi, aku puas hati dengan hasill kerja aku..
jadi jawapan nya untuk soklan ini..: ada sedikit rendah diri..SIKIT je.. 0.000000000000000000001%


5. Bile wujudnye blog anda nieyh?
1st year ke? hurm.jap..(bukak balik 1st post..)
hah! December 17th 2008.
hurm. dah 2 tahun jugak..
bakal menyambut ulangtahun tak lama lagi..


6. Sapekah org 1st yg tahu dan jadi follower anda?
hajar ke? hurm.tak sure..


7. Sila tag 5 org , dan bgtahu mereka :)
hurm..aku tanak menyusahkan orang lain~~~~



Monday, November 22, 2010

Jumlahkan Semua Yang Berlaku

asalamualaikum..

hanya aku..sendirian .. tak berteman.. kesorangan......

(apa tajuk lagu ni??)
antara bait-bait lagu Siti Nurhaliza yang kedengaran.
Kanan, fadhziellaiha yang mentelaah Statistic, kiri pula syafiqah yang tekun mengira soklan Control. Jam Smash aku menunjukkan 7:50. 7:50??
alamak! jam terberhenti..butangnya terkeluar.. tekan balik..adjust.
Google up> taip "time Now", here's what you got~~~



4.25 Moday (MYT)-Time in Johor Bahru, Johor
yup. 4.25 in the morning. surrounded by people with few EXAM papers..
mine was done before AidilAdha. (wiiiii~~~ hehe =))
then, few minutes later, they take a break.
"what ur doing? --Take a break?"
ok..fine.. study break..and photoshots ( don't ask me why the activity is happening, some people have their own ways..)

Usually, I cant study in the evening...around 4.45- 7 pm..maybe 8 pm..hehe
and when you seen star above your head..( is it possible?)
yes, possible. I do. when you have to finish up the entire chapter WHICH you've been learn for about 6 month. AND compiled it in one night.
AND you have killer papers, EXAM papers non stop for a week. NO GAP.
DEFINITELY will see stars. lots of them.


gambar ini cuma kurang sebijik laptop dan buku-buku tebal yang bertimbun2..huhu

Apapun..waktu itu sudah berlalu..
haaa~~~~~~~
Alhamdulillah. walaupun banyak kena "bOooOOOOOOOoo" panjang, "boo" pendek, "bu~" atau ugutan nak ban para insan-insan yang habis peperiksaan sebelum raya Haji..
=.="
. jeles, tak leh nak buat pa la kan..
http://www.emocutez.com
lalalalalala~

exam dah habis..enjoy lah kan.
hurm.ini boleh dikatakan baru lagi bagi aku.. KAROK. ataupun karaoke.
Di mana, kalian boleh menyanyi mengikut lirik dan lagu yang kalian pilih dan suatu bilik kecil yang dilengkapi TV bewarna, mikrofon 2 dan sound sistem. Oh! ada TV kecik dan remote control untuk pilih lagu..
hurm. seumur hidup aku. hanya 3 kali.
yang pertama masa geng konvo 45 ajak. sem ini jugak.
2nd, hari ahad sebelum raya haji dan 3rd, hari isnin sebelum raya haji.
kira 2nd ngn 3rd adalah berturut-turut.
dengan membe2 Kolej dan geng scj..

side effect: pening-pening selepas keluar bilik kecil itu.
Kenapa? : HA! ini yang kita tak tahu ya! ( ikot nada dalam Lost and Faun)
mungkin sebab banyak mengeluarkan suara..mungkin.
hurm.

http://www.emocutez.com
hanya mampu ku melihat kecurangan warna bunga.. idamanmu, berbaja tiada... pemusnahku adalah kumbang~~~

dan semakin galak makan nasi ayam penyet.
sebelum exam...selepas exam..petang-petang letih stdy..
asyik makan nasi ayam yang dipenyetkan tersebut di Pinang, area belakang JUSCO Taman U.
( dah tolong promote ni...huhu)

keistimewaan: sambalnya pedas dan sedap. bukan sekadar pedas ya, sedap skali. supnya cukup rasa, tempe 2 keping wajib, dan ulam-ulaman.
sepantas kilat teringat: JBCool yang aku abaikan sekian kala. Pinang is a good place to cover.
hurm.


ini sebijik dalam pinang punya. Memang pinang punya nasik ayam penyet..
ada dalam Google ooOO~~~~~ caya ar pinang~!

slack:bagi sambal sikit dalam pinggan tu..selalu kena mintak sambal tambah. Bagi aku, orang melayu suka makan pedas. Hehe.. tapi ada ja insan - insan terpilih yang tak tahan pedas..mungkin Crew Pinang dah pertimbangkan hal ini, sebab tu lah letak sambal sikit.

Walau apa pun, aku tetap rindukan makanan buatan penang~~
1) Roti Nan Tandori
2)Pasembuq
3) keteow Kerang
4)Laksa Janggus Sg. Burung, Balik Pulau
5)Segala Jenis Roti Tepung- Roti Canai, Roti Telur, Murtabak, etc.. kat Penang rasanya lagi
sedap sikit. Walaupun kat mana-mana ja ada roti2 ini.. hehe
6) Popia Basah

DAN~!
tudung dan selendang kat Penang murah2 dan cantik2!!!! =)

setakat ini, Laksa kat kakak medan selera Taman U ja yang aku jumpa pandai buat laksa yang memang kena, kaw punya rasanya. serba serbi.. ikannya..pedasnya..kepekatan kuah... tekstur kuah..dan paling memikat, baunya. uish~! kecurrrrr~~~!

Direkemenkan oleh: Hamizah Mohd Hamka. nak order cari Cik Miza ni. kakak tu amik order ja. tak jual secara open..ada order baru dia buat.. tadak, tak buat la..



ini laksa janggus..pergh. kecurrr ar...~!
nak balik penang, la ni jugak~!!
aritu balik tak sempat nak pi...hurmmmmmmm~melepas!

to Hayad YC: maaf tak dapat nak bagi kamu rasa..aku tak sempat..huhu..

Sekalung Tahniah jugak kepada kakanda Umair, kerana berjaya melanjutkan PhDnya..
terus dari Degree ke PhD.. 1st class la katakan. um. Ya,bangga... Jeles? Tidak.
Aku memang tak mau sambng belajar dah. Habis buat Degree, memang nak kerja.
belajar memang seronok. Hidup sebagai mahasiswa, sentiasa ada peluang untuk benda- benda baru dan perkara-perkara yang best. Namun, cukuplah..huhu. Keep Moving Foward~!
But, student life is the greatest life experience!!!




stay up till is subuh,,rush on assingments,,laugh till ur stomach ache,, long holiday every semester end,, friends more than 5 people,, the youth spirits never ends~!!! =)
hurm. miss them already. we ( 3 scj) going for Industrial Training for 6 months, ( 3 jan - 20 may 2011), so, its like pre-graduation for us. No exam, no class, no college, just working and real learning for 6 months.

Going to be new ME after LI? just wait and see~ hehe

p/s: sempat merasa rendang buatan mak ngah dan buah pala kering masa balik hari raya Aidil Adha..
p/s/s: menonton Paranormal Activity dengan TV plasma Wide Screen yang baru, cuaca: hujan lebat and... Rumah black out ..2 kali. seram tak? huish...dah la masa tengok tu dah tutup lampu suma habis.. tinggal lampu dapur ja bukak..tetiba gelap gelita..then ada balik.pastu blackout balik.hurm. angkerrrr~~~
p/s/s/s: sebenarnya banyak kerja kena buat untuk ke beijing ni. sebab tu balik UTM awal. yup. nak ke beijing 6- 11 Dis 2010 ini. Pertukaran Teknologi dan Lawatan.
p/s/s/s/s: SELAMAT PENGANTIN BARU buat maksu maslina.. tarikh 5 Dis, maaf lah tak dapat hadir.