Monday, June 29, 2009

TIOMAN + UTM

akhirnya....
saya ke Tioman...

begini.
saya dah pasrah bahawa..
akan pulang ke UTM.naik bus kt sg.nibong pkul 9.40am, 26 JUN 2009.
naik bus,plat 8633. letak beg besar kat bawah.
Mmg dah set akan balik JB, amik teksi kat sri putri, balik UTM.

tetiba msa bus dalam area perak,
senior Proton nh msg..
"hb dah tnya engku apis blom?"
cot.tnya dah cntct engku hafiz untuk ke mersing belom.
disebabkan sbb dah pasrah nk balik JB..
saya ckp la, tak sempat amik num fon engku hafiz.
jadi.cot pon bagi la.num engku hafz.
cntct dye dlm bus tu jugak..barulah dapat tahu..engku hafiz tak join rupanya..
DAN..
saya dapat tahu..
bus yg saya naiki akan transit ke KL dulu..tak pernh naik bus yg stop kat KL dulu.
DAN..
Budak2 Proton akan kumpul kat S.alam dulu sebelum gerak g tioman.
Jadi..dengan decision berani matinya...
saya nk turun kat KL..
sebelum tu..saya buat bet dulu..kalu mereka boleh amik saya kat KL,
maka saya join p tioman..
kalu tidak..bukan rezeki saya nk join p tioman.
"cot, bole tak?"
lepas dye ejas suma..boleh...
hurm.
jadi.
turun lah saya kat pudu dengan terbakar a.k.a burn duit tiket lagi separuh ke JB tu.
betul2 rasa macam lari pada rumah time tu.
hehe..
tak dak spa yang tahu saya decide ke tioman selain hazi masa tu.
kemudian, tepon anis adlin, tanya direction nk ke gombak.
sbb, anis dah biasa naik train balik uia(gombak).
then, rupa-rupanya, anis ada kat sg.buluh.
jadi dye offer nk anta..
datang la dia kat pudu ambil saya..
anis pon agak sest kawasan KL tu..jadi..jelajah la saya sekejap sampai jumpa jalan..
then, naik train g s.alam.
syam ngn kamal amik kat stsn s.alam.
that how the story goes...

kumpul kat proton dulu..
gerak dlm pkul 10 mlm..gerak dr s.alam.
yg hadir..
sumi..
k.midah..
cot..
syam..
kamal..
izzati..
ara..
rahman..
khai..
izzarief..
ezariq..
hafiz husin..
dan saya.hehe






tak sempat nk cerah dari balik pada Miri..
dah kena burn pantai pulak..
tapi, yg pastinya..
tioman lagi best pada pangkor!!snorkeling..men air..snorkeling dye mmg best!!!
first time rasa berenang dgn puasnya..hehe
dengan bantuan jaket yang pastinya.
hehehehe

kemudian..
pulang lah saya ke UTM..
sampai dlm pkul 2 pagi..
engat nk bawak kroni2 g round2 UTM..tapi..
pak gad tak bagiiii!!
sian kat diorang....hurm..
dah la anta sampai pintu gerbang UTM..tak dapat masuk pulak..
huhu..

p/s:saya dapat jalan 2-2..tolong buat jualan kat UTM dan cipta kenangan di tioman.

3 care to comment?:

sakin ....haha said...

bile mase lak ko g toman ni?
x habak pun....

sChuMee said...

ainun,mana pic y len lg???

~ainun~ said...

sakin:tu ar..aku on da spot pkir nk g..
sumi: nh blog personal..jadi tak bnyak gamba masuk..
gamba kat yayasan proton nyer blog, bnyak la..